Δήμος Πωγωνίου

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011 05:37

Κατασκευή καλντεριμιών Κάτω Μερόπης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τρέχων στάδιο : Υποβλήθηκε μελέτη για ένταξη στο Πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ

Τεχνική περιγραφή
Με την παρούσα προβλέπεται να διαμορφωθεί και να επιστρωθεί με λίθους (κατασκευή λιθόστρωτου (καλντερίμι) με λίθους της περιοχής) ο κοινοτικός δρόμος ο οποίος διέρχεται από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. H ανάγκη αυτή προέκυψε από το γεγονός ότι η σημερινή κατάσταση, όπως αποτυπώνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα και στις φωτογραφίες που συνυποβάλλονται με τη παρούσα μελέτη, χαρακτηρίζεται από ανομοιογένεια υλικών, φθορές λόγω του χρόνου και της μη συντήρησης γεγονός που καθιστά δύσβατο τον δρόμο για τους πολίτες.
Για την αποκατάσταση τους λοιπόν προβλέπονται και προτείνονται κατά σειρά προτεραιότητα οι παρακάτω εργασίες :

  • Διαμόρφωση του καταστρώματος της οδού και (όπου απαιτείται και είναι δυνατή) διαπλάτυνση με εκσκαφή του υφιστάμενου πρανούς, ώστε το πλάτος του προς κατασκευή καλντεριμιού να μην είναι μικρότερο του 1,20μ. και μεγαλύτερο από 1,50μ. καθώς και χειρονακτική διακίνηση των εκσκαφών αυτών.
  • Κατασκευή λιθοστρώτου (καλντερίμι) με λίθους απόχρωσης που να προσομοιάζει με τους λίθους της περιοχής απλής μορφής  σύμφωνα με το συνημμένο σχέδιο.
  • Όπου απαιτείται θα κατασκευαστεί τοίχος ανακοπής καταπτώσεων από λιθοδομή με λίθους της περιοχής.
Η  προϋπολογισθείσα  δαπάνη  του  έργου  ανέρχεται  στο  ποσό 32.000,00 €  (για  εργασίες   26.016,26€ + Φ.Π.Α. 5.983,74€). Το έργο θα προταθεί για χρηματοδότηση από  ΟΠΑΑΧ 2011.
Διαβάστηκε 4161 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011 05:58

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΧΑΡΙΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013 11:18 δημοσιεύθηκε από ΧΑΡΙΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Μπράβο και στον εκπρόσωπο της κοινότητας, τον κ. Ευαγγέλου αν δεν κάνω λάθος, μπράβο και στο δήμαρχο και σε όλο το δημοτικό συμβούλιο. Ας ελπίσουμε το ΟΠΑΑΧ να μην μεταβληθεί σε σκέτο ΑΧ! μέχρι την έναρξη των εργασιών. Θα πρέπει να δοθεί και ιδιαίτερη προσοχή στη συντήρηση της εκκλησίας του Αγ. Αθανασίου με την ευκαιρία αυτή, δεδομένου ότι ο ναός αυτός είναι Βυζαντινός και απ ότι γνωρίζω διαθέτει και τίτλο αναγνώρησης από την Ε.Ε. Μ.Φ.Χ.

    Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Εργα Κατασκευή καλντεριμιών Κάτω Μερόπης