Δήμος Πωγωνίου

Διαχειριστής

17ος ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (5-7-2022)

Δείτε το συνημμένο αρχείο

18ος ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (12-7-2022) - Β' ΜΕΡΟΣ

Δείτε τα συνημμένα αρχεία

18ος ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (12-7-2022) - Α' ΜΕΡΟΣ

Δείτε τα συνημμένα αρχεία

Μία ξεχωριστή συναυλία που θα ενώσει επί σκηνής το ζωντανό θρύλο Πετρολούκα Χαλκιά και τον βραβευμένο διεθνή λαουτίστα, συνθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του προγράμματος EpirusEnsemble, Βασίλη Κώστα και δεκαοκτώ νέους μουσικούς, μέλη του εκπαιδευτικού προγράμματος, από τις Η.Π.Α., την Ευρώπη, την Κύπρο και την Ελλάδα θα παρουσιαστεί στην Ιερά Μονή Βελλάς το Σάββατο 13 Αυγούστου.

Η παράδοση θα ταξιδέψει από τη Βοστόνη στο Πωγώνι σε μία διοργάνωση που προετοιμαζόταν δύο χρόνια και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου.

Στόχος του προγράμματος EpirusEnsemble είναι να προσφέρει μια πραγματική εμπειρία του πλούσιου μουσικού πολιτισμού της Ηπείρου, να φέρει κοντά μουσικούς από όλα τα παραπάνω κράτη με σκοπό την εμβάθυνση στον πλούτο, τις στιλιστικές προσεγγίσεις και το ρεπερτόριο της Ηπειρωτικής μουσικής, όπως και την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ τους, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αλλά και επί σκηνής.

Η προετοιμασία των νεαρών μουσικών για αυτό το εγχείρημα έχει αρχίσει από τον Σεπτέμβριο του 2020 με εβδομαδιαίες διαδικτυακές τάξεις για να καταλήξει στην Ήπειρο, με ένα 7ήμερο πρόγραμμα τον Αύγουστο στη Βήσσανη Δήμου Πωγωνόιυ που θα περιλαμβάνει καθημερινά μαθήματα και σεμινάρια με εξέχοντες μουσικές προσωπικότητες του τόπου μας, που θα δουλεύουν με τους νεαρούς μαθητές πάνω στο τελικό ρεπερτόριο της συναυλίας, όπου θα παρουσιαστεί η συνολική δουλειά του προγράμματος μπροστά στο Ηπειρωτικό κοινό, για πρώτη φορά.

 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική δράση, πρωτοβουλία του Βασίλη Κώστα, που στοχεύει στην υποστήριξη του μέλλοντος της παραδοσιακής μας μουσικής μέσα από την νέα γενιά και τη διασύνδεσή της με σημαντικά διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα. Μια εκπαιδευτική δράση με κοινωνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο!

Το πρόγραμμα EpirusEnsemble υποστηρίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Ελληνικό Ινστιτούτο στη Βοστώνη, το οποίο αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς στη Μασαχουσέτη και όραμα του αείμνηστου Θανάση Αναγνωστόπουλου, ο οποίος και το ίδρυσε το 1988.

 

Στη συναυλία συμμετέχουν:

Θανάσης Βόλλας - λαούτο

Πέτρος Παπαγεωργίου – κρουστά

 

Ώρα: 21:00

 

Είσοδος ελεύθερη

 


Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου.

 

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμος Πωγωνίου, Epirus Κέντρο Νέων, ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ - Artway Cultural Productions

 

 

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Κώστα, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του EpirusEnsemble

Ο λαουτίστας Βασίλης Κώστας, με καταγωγή από τα Ιωάννινα της Ηπείρου, είναι μέλος του μουσικού σχήματος Global Messengers του βραβευμένου με Grammy πιανίστα της Τζαζ, αλλά και πρεσβευτή της Ειρήνης στην UNESCO, Danilo Perez.

Έχει εμφανιστεί στη σκηνή του Carnegie Hall, αλλά και σε κορυφαία μουσικά φεστιβάλς των Η.Π.Α. και του Καναδά, όπως το Montreal Jazz Festival, το Monterey Jazz Festival, το Panama Jazz Festival και το WOMEX στην Πολωνία. Έχει συνεργαστεί σαν σολίστας με την Berklee String Orchestra του βραβευμένου με Grammy μαέστρου Eugene Friesen έχοντας συμπράξει με μεγάλα ονόματα της διεθνούς τζαζ σκηνής όπως είναι οι Tigran Hamasyan, Αntonnio Serrano και Simon Shaheen.

Απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος του Global Jazz Institute του Berklee College of Music της Βοστώνης, ύστερα από πλήρη υποτροφία, επιχειρεί να ανοίξει νέους ορίζοντες για το λαούτο και στην Ελληνική παραδοσιακή, αλλά και στη Τζαζ μουσική.

Η προσέγγισή του βασίζεται στη μελέτη του τρόπου παιξίματος του Πετρολούκα Χαλκιά, στη συνεργασία του με τον ζωντανό αυτό θρύλο της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, καθώς και στη χρήση των εργαλείων του τζαζ αυτοσχεδιασμού μέσα από το λαούτο.

Ο Βασίλης Κώστας ζει και εργάζεται στη Βοστώνη διδάσκοντας και παρουσιάζοντας την Ελληνική παραδοσιακή μουσική σε πολλά μέρη της Αμερικής, αλλά και διεθνώς. Το 2020 τιμήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες με το βραβείο «40 under 40» από τοΕλληνικό Ίδρυμα Αμερικής. Η αριστεία και η φιλανθρωπία είναι δύο ιδανικά που υποστηρίζονται στη δήλωση αποστολής του Ελληνικού Ιδρύματος Αμερικής και "οι Σαράντα Under 40" νικητές είναι η επιτομή και των δύο...

Επισυνάπτεται η πρόσκληση.

«Smart» έχει γίνει πλέον ο Δήμος Πωγωνίου καθώς σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές έχουν τεθεί σε λειτουργία, κάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ψηφιακές εφαρμογές για την αύξηση της αποδοτικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» που φέρνει το Δήμο στην σύγχρονη και τεχνολογικά εξελιγμένη εποχή.

Οι δύο πρώτες «έξυπνες» εφαρμογές αφορούν την απομακρυσμένη διαχείριση και παρακολούθηση της ενεργειακής κατανάλωσης δημοτικών κτιρίων και την εφαρμογή ελέγχου πληρότητας κάδων.

 

Εφαρμογή απομακρυσμένης διαχείρισης και παρακολούθησης της ενεργειακής κατανάλωσης δημοτικών κτιρίων με χρήση εξοπλισμού στους ηλεκτρολογικούς πίνακες

Η εφαρμογή διαχείρισης και παρακολούθησης της ενεργειακής αναβάθμισης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης κατανάλωσης ενέργειας σε δημόσιες υποδομές και κτίρια. Στην ουσία ενσωματώνει μια ολιστική προσέγγιση για τη διαχείριση των ενεργειακών δεδομένων και των επιπρόσθετων πληροφοριών που θα συλλέγονται, επεξεργάζονται και θα αναλύονται από το πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ενέργειας.

Η λύση υποστηρίζει τη πλήρη παραμετροποίηση στις ανάγκες του Δήμου, καθιστώντας την ένα ολοκληρωμένο πακέτο για την διαχείριση ενέργειας σε υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις.

Οι βασικές λειτουργίες της εφαρμογής είναι:

  • Πολυεπίπεδη διαχείρισης χρηστών και έξυπνων μετρητών ενέργειας
  • Γραφική διεπαφής διαχείρισης ενεργειακής κατανάλωσης υποδομών.
  • Διαχείριση ειδοποιήσεων και εξελιγμένων τεχνικών ειδοποίησης χρηστών
  • Διαχείριση συμβάντων και γεγονότων σε διάφορα χρονικά διαστήματα και έλεγχος δεικτών πριν και μετά τα συμβάντα, όπως αυτά θα μπορούν να εξατομικεύονται από τον εκάστοτε χρήστη του συστήματος.
  • Ανάλυση δεδομένων και δημιουργία πολυεπίπεδων αναφορών

 

Εφαρμογή ελέγχου πληρότητας κάδων

Το κύκλωμα της συλλογής απορριμμάτων περιλαμβάνει τη διαδρομή που ακολουθεί το απορριμματοφόρο. Η οργάνωση των δρομολογίων συλλογής γίνεται με βάση την πληρότητα των κάδων, την απόδοση των μέσων συλλογής καθώς και την ικανότητα υποδοχής του απορριμματοφόρου και τους περιορισμούς της συλλογής.

Η εφαρμογή ελέγχου πληρότητας κάδου επιφέρει μείωση του κόστους και του χρόνου συλλογής απορριμμάτων καθώς με τη χρήση του συστήματος ο Δήμος Πωγωνίου παρακολουθεί το επίπεδο πληρότητας οποιουδήποτε κάδου στα όρια του Δήμου σας σε πραγματικό χρόνο. Η αυτόματη παρακολούθηση των κάδων παρέχει έγκαιρες προειδοποιήσεις όταν είναι γεμάτοι, επιτρέποντας τον ευφυή σχεδιασμό των δρομολογίων για τις αποκομιδές διασφαλίζοντας ταυτόχρονα, ότι καμία επίσκεψη των οχημάτων και του προσωπικού του Δήμου, δεν θα γίνεται άσκοπα και ότι η αντιαισθητική υπερχείλιση των κάδων είναι πλέον παρελθόν.

Η εφαρμογή πληρότητας κάδου περιλαμβάνει τις ακόλουθες λειτουργίες:

  • Παρακολούθηση και Διαχείρισης πληρότητας: Μέσω μιας διαδικτυακής εφαρμογής που αποτελεί το κέντρο για τη λήψη αποφάσεων, για τη δημιουργία διαδρομών και την ανάλυσή των αποτελεσμάτων (reporting) ο Δήμος Πωγωνίου παρακολουθεί την πληρότητα των κάδων. Πρόκειται για ένα κεντρικό σύστημα παρακολούθησης του επιπέδου πληρότητας σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας πληροφορίες για το σχεδιασμό της διαδρομής και τον προγραμματισμό της αποκομιδής και είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Δήμου. Προσφέρεται περιβάλλον ειδοποίησης πληρότητας κάδων σε πραγματικό χρόνο με κανόνες ενημέρωσης (π.χ. ενημέρωση/alarm στον διαχειριστή όταν το επίπεδο πληρότητας ανέλθει σε 70% σε μία περιοχή κ.τ.λ.)
  • Ενημέρωση πολιτών: Μέσω μιας διαδικτυακής εφαρμογής ο δημότης παρακολουθεί την πληρότητα κάδου σε πραγματικό χρόνο στη γειτονιά του καθώς και το ιστορικό πληρότητας ανά εβδομάδα και ημέρα.
  • Ανάλυση δεδομένων πληρότητας: Πρόκειται για ένα εργαλείο ανάλυσης των δεδομένων πεδίου (στοιχεία πληρότητας) που επιτρέπει εύκολα τις σε βάθος μελέτες των ανεπεξέργαστων δεδομένων στον κάθε κάδο. Το σύστημα υποστηρίζει την εξαγωγή δεδομένων, την εκτέλεση ανάλυσης για τα στοιχεία πληρότητας χωρίς χρήση στατιστικών πακέτων.

 «Ο Δήμος Πωγωνίου έχει μπει σε νέα εποχή με έργα που διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών δημιουργώντας ικανοποιημένους πολίτες.  Οι έξυπνες αυτές εφαρμογές φέρνουν εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, εκσυγχρονίζοντας βασικούς τομείς, και πολύ σύντομα θα ενημερώσουμε τους δημότες για νέες δράσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητά τους» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

MHNIAIO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΜΗΝΑΣ : ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ2022

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΗΜΕΡΑ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

09/08/2022

ΤΡΙΤΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ/ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΩΝ

   23/08/2022

ΤΡΙΤΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

                      

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

6977971340

15ος ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (15-6-2022) - Β' ΜΕΡΟΣ

Δείτε τα συνημμένα αρχεία

Βρίσκεστε εδώ: Home Αρχική Σελίδα Διαχειριστής