Δήμος Πωγωνίου

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 11:17

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

     Επιστολή διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που προωθεί τις συγχωνεύσεις των νηπιαγωγείων απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης. Ο κ. Καψάλης ζητά την αλλαγή της πρότασης που θα οδηγήσει στο κλείσιμο σχολικών μονάδων. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο Δήμος Πωγωνίου είναι κάθετα αντίθετος στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε και οδηγεί σε συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων και σε αλλαγές στην αναλογία νηπιαγωγών – μαθητών.

Η απόφαση της κυβέρνησης θα βάλει λουκέτο σε πολλές σχολικές μονάδες και η ωραιοποίηση της κατάστασης μέσω του όρου «συγχωνεύσεις» δεν αλλάζει το γεγονός ότι θα κλείσουν τα μισά νηπιαγωγεία της χώρας.

Η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τους πολίτες της και τα παιδιά που είναι το μέλλον του τόπου. «Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μία φυλακή» είχε πει ο Βίκτωρ Ουγκό, συνοψίζοντας σε μία φράση τον πολιτισμό και το αύριο μιας χώρας.

Με τις αθρόες συγχωνεύσεις – καταργήσεις νηπιαγωγείων σε μία περιοχή όπως ο παραμεθόριος Δήμος Πωγωνίου, τα παιδιά θα υποχρεώνονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, με ό,τι κινδύνους αυτό εγκυμονεί. Παράλληλα οι αδικημένοι δημότες μας θα υποστούν, για μια ακόμη φορά, τις συνέπειες που φέρνει το κλείσιμο σχολικών μονάδων και υπηρεσιών.

 Η συγκεκριμένη ρύθμιση μόνο προβλήματα δημιουργεί και σε καμία περίπτωση δε συμβάλει στην ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού και εξοικονόμηση δαπανών. Άλλωστε, όταν πρόκειται για παιδιά, το κράτος οφείλει να λειτουργεί πάντα και μόνο με γνώμονα το συμφέρον τους.

Σας καλούμε να επανεξετάσετε το νομοσχέδιο και δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τόσο των μαθητών και οικογενειών τους όσο και των εκπαιδευτικών."

Η παρούσα επιστολή κοινοποιήθηκε και Βουλευτές Ιωαννίνων.

 

Διαβάστηκε 3137 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 05:21

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου - Δραστηριότητες Ο ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ