Δήμος Πωγωνίου

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 09:29

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Δήμος Πωγωνίου,στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ως εταίρος του έργου «CraftsinAction», διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα 5ήμερο εργαστήριο κατάρτισης σε παραδοσιακά χειροτεχνικά επαγγέλματα, που περιλάμβανε:

    • την τεχνική του πηλίματος (ο γνωστός κετσές ή η τσόχα),
    • την υφαντική (αργαλειός),
    • τη λιθογλυπτική,
    • την ξυλοτεχνία
    • το κόσμημα

Το εργαστήριο ήταν δωρεάν, με είκοσι επιδοτούμενες θέσεις συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξασκηθούν πρακτικά στις παραπάνω τεχνικές. Στόχος του εργαστηρίου ήταν να συμβάλλει στη διάχυση και διατήρηση των παραδοσιακών χειροτεχνικών επαγγελμάτων και να δώσει ερείσματα για την ενίσχυση της χειροτεχνικής επιχειρηματικότητας στην περιοχή του Πωγωνίου.

CraftsinAction

Ένα έργο για τη διατήρηση των παραδοσιακών χειροτεχνικών επαγγελμάτων και την ενίσχυση της χειροτεχνικής επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας και Αλβανίας

Το έργο «CraftIn» συμπεριλαμβάνει δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης, διασυνοριακής συνεργασίας, ανταλλαγής εμπειριών, και δημιουργίας πρότυπων ψηφιακών εργαλείων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στο χώρο της χειροτεχνίας, πλαισιωμένες από  πλήθος ενημερωτικών εκδηλώσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου, ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας www.craftin.eu και της σελίδας Facebook «CraftsinAction»

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις του, μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας www.craftin.eu και της σελίδας Facebook «CraftsinAction»

Διαβάστηκε 2269 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 10:08

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου - Δραστηριότητες ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ