Δήμος Πωγωνίου

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 10:19

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη μοριοδότηση εντοπιότητας στις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στις δομές φιλοξενίας προσφύγων απέστειλε στον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης. Η επιστολή, που κοινοποιήθηκε στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μουζάλα, έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός μη μοριοδότησης εντοπιότητας για τις θέσεις εργασίας στις δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Το προσόν της εντοπιότητας είναι ένα ανταποδοτικό όφελος για τους κατοίκους της περιοχή, που δέχτηκαν τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας χωρίς την παραμικρή φωνή διαμαρτυρίας, αναλογιζόμενοι την μεταναστευτική κρίση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η χώρα μας χωρίς καμία προετοιμασία.

Το Υπουργείο είχε δεσμευτεί τόσο στο όργανο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος όσο και στους Δήμους, στα όρια των οποίων δημιουργήθηκαν δομές φιλοξενίας, για άμεση πρόσληψη προσωπικού με το κριτήριο της εντοπιότητας να προτάσσεται. Λυπούμαστε ιδιαίτερα που, για μία ακόμη φορά, η πολιτεία δεν απλώνει χείρα βοηθείας και στήριξης των δημοτών του ακριτικού Δήμου Πωγωνίου, δίνοντας τους τη δυνατότητα να προηγηθούν στις προσλήψεις στα κέντρα φιλοξενίας.

Ζητούμε την αποκατάσταση της αδικίας με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών μας και την αναγνώριση της προσφοράς τους.

 

 

                         Ο Δήμαρχος

                           Κώστας Καψάλης

Διαβάστηκε 2575 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 05:33

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου - Δραστηριότητες ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ