Δήμος Πωγωνίου

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 10:36

Δελτίο τύπου «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ»… εναλλακτικά στο ΠΩΓΩΝΙ και στο ΖΑΓΟΡΙ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ»… εναλλακτικά στο ΠΩΓΩΝΙ και στο ΖΑΓΟΡΙ

Απασχόληση και  λυση για τουλαχιστον 100 ανεργους

«Επιχειρείν » στη σύγχρονη γεωργία με επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης ξεκινούν οι Δήμοι Πωγωνίου και Ζαγορίου.
Εκατό άνεργοι νέοι έως  34 ετών  θα εκπαιδευτούν για να ιδρύσουν μικρές επιχειρήσεις σε τομείς όπως η εναλλακτική γεωργία και μεταποίηση τυποποίηση αγροτικών προϊόντων , ο βιωματικός τουρισμός η  αξιοποίηση φωτοβολταϊκών και αιολικών ενεργειακών συστημάτων.
Η δεύτερη συνεδρίαση  των φορέων που συμμετέχουν  : Δήμος Πωγωνίου , Δήμος Ζαγορίου , Τ.Ε.Ι. Ηπείρου , ΚΕΚ ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ , ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ,i4G, στην  αστική  μη κερδοσκοπική  εταιρία «C.IN.E.EM . ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ,ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», έγινε  το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στα γραφεία του Τ.Ε.Ι . Ηπείρου στα Γιάννενα .
Αναπτύχθηκαν  διεξοδικά  οι στόχοι και  τέθηκε το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος που υλοποιούν .Κύριος στόχος η  ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας  100 νέων , έως 34 ετών , επιστημόνων και ανέργων των Δήμων Πωγωνίου και Ζαγορίου .
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για το Δήμου Πωγωνίου κ. Στέλιος Κουκουλάρης με δήλωσή του  εκτιμά ότι τα  αποτελέσματα του προγράμματος θα είναι σημαντικά για τους ωφελούμενους , στη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα. Η κατάρτιση σε σύγχρονα και ανταγωνιστικά  αντικείμενα  του πρωτογενούς τομέα  μπορεί να δώσει το ερέθισμα αλλά και την εκπαίδευση σε νέους ανέργους της περιοχής είτε για να δοκιμάσουν «επιχειρώντας» είτε προετοιμασμένοι και ανταγωνιστικοί  να αναζητήσουν απασχόληση στις νέες αγορές εργασίας που διαμορφώνονται.
Επιδίωξη του δήμου είναι να δώσει το έναυσμα και τη δυνατότητα ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε νέους που ήδη σκέφτονται και αναγνωρίζουν τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται . Ο Δήμος Πωγωνίου ταυτόχρονα σχεδιάζει υποστηρικτικές υπηρεσίες ώστε να σταθεί αρωγός σε κάθε νέο που θα αποφασίσει να περάσει  από την εκπαίδευση στην πράξη σε κάθε στάδιο  από το σχεδιασμό, στην υλοποίηση  , στην ανάπτυξη αλλά και τη χρηματοδότηση της επένδυσης. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους.
Πληροφορίες : κ. Στ. Κουκουλάρης  τηλ: 2653360119

Διαβάστηκε 2535 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 07:21

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου - Δραστηριότητες Δελτίο τύπου «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ»… εναλλακτικά στο ΠΩΓΩΝΙ και στο ΖΑΓΟΡΙ