Δήμος Πωγωνίου

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 06:06

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Μαθητών ΄Εντός, εκτός και επί τα αυτά: Μαθητές εν δράσει!΄, για το έτος 2013

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, συνεχίζοντας τη στήριξη δράσεων μαθητών που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος και των σχολικών δραστηριοτήτων, υπό την εποπτεία των Σχολικών Επιτροπών και των κατά τόπους Συμβουλίων Σχολικής Κοινότητας, ανακοινώνει τη δεύτερη περίοδο εφαρμογής και υλοποίησης του Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών  Μαθητών (ΠΥΠΜ) για το έτος 2013.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο ανωτέρω Πρόγραμμα, καθώς και τα σχετικά δικαιολογητικά, υποβάλλονται στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2013, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται αναλυτικά στην Πρόσκληση για Υποβολή Αιτήσεων που έχει ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (http://www.neagenia.gr.). Οι εν λόγω αιτήσεις αφορούν πρωτοβουλίες μαθητών που θα υλοποιηθούν από το Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούνιο 2013.

Οι δραστηριότητες σχεδιάζονται και υλοποιούνται από μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με συντονιστή εκπαιδευτικό της σχολικής τους μονάδας, με ευθύνη του οποίου συμπληρώνεται και η σχετική αίτηση.

Οι αιτήσεις υπογράφονται από τον/την αρμόδιο/α  πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής και στη συνέχεια η Σχολική Επιτροπή τις διαβιβάζει στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς προς αξιολόγηση.

Οι θεματικοί άξονες στους οποίους υπάγονται οι δράσεις που καλούνται να υλοποιήσουν οι μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους, αφορούν τους εξής τέσσερις τομείς:

  1. Περιβάλλον
  2. Παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα-Υγεία
  3. Καινοτομία και Νεανική Επιχειρηματικότητα
  4. Πολιτισμός και Αθλητισμός

Tο πρόγραμμα για το 2013 απευθύνεται στις Σχολικές Επιτροπές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (και στις σχολικές μονάδες που υπάγονται σε αυτές) των παρακάτω αναφερόμενων Δήμων:

Α. Δήμοι με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της απογραφής 2011 (κυρίως νησιωτικές, απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές), στους οποίους έχουν συσταθεί Σχολικές Επιτροπές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Β. Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης), Δήμος Ανατολικής Μάνης (Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας), Δήμος Δέλτα (Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης), Δήμος Εορδαίας (Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης), Δήμος Θερμαϊκού (Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης), Δήμος Κομοτηνής (Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης), Δήμος Λαγκαδά (Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης), Δήμος Μεγαλόπολης (Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας), Περιφέρεια Αττικής, (Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών, Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής) Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς (Δήμος Πειραιώς, Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Δήμος Κορυδαλλού, Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, Δήμος Περάματος), Δήμος Σαλαμίνος (Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Περιφέρειας Αττικής), Δήμος Σουλίου (Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας), Δήμος Σουφλίου (Περιφερειακή Ενότητα Έβρου), Δήμος Φαρκαδόνας (Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων).

Το Έντυπο Αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, καθώς και λοιπές πληροφορίες σχετικές με το Πρόγραμμα βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς http://www.neagenia.gr. Για τυχόν διευκρινίσεις ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με το Πρόγραμμα, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών και οι συντονιστές εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Παρακαλούμε να ενημερωθούν αρμοδίως οι Σχολικές Επιτροπές και οι σχολικές μονάδες των περιοχών που υπάγονται στο ανωτέρω Πρόγραμμα.

Διαβάστηκε 1774 φορές

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου - Δραστηριότητες Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Μαθητών ΄Εντός, εκτός και επί τα αυτά: Μαθητές εν δράσει!΄, για το έτος 2013