Η λέξη Μπολιάνιτσα κατά άλλους είναι σλαβική και σημαίνει περιοχή ομαλή από τη λέξη Poljana, κατά άλλους προέρχεται από τη σλαβική λέξη «μπόλι», που σημαίνει ασθενής, για το λόγο ότι η τοποθεσία χρησίμευε ως απολυμαντήριο για όσους ερχόταν από επαρχία και είχαν μεταδοτικό νόσημα. Κατά άλλους η λέξη «μπολιάνιτσα» προέρχεται από το «πολυάνασσα», βασίλισσα, τίτλοςπου απονέμεται στη Θεοτόκο.
Ο αρχικός Ναός χτίστηκε το 1630 κατά εντολή των υδραγωγών που έχτισαν την κεντρική βρύση «διότι τα κεφαλόβρυσά της πιάνονται και γεννιούνται εκεί».
Αργότερα, το 1837, με χρηματοδότηση του Κώστα Δάλλα,πατέρα του Παναγιώτη Δάλλα,το γένος Οικονόμου, πήρε το μέγεθος που έχει σήμερα.Ο Ναός μεγάλωσε το 1871 από τον Κώστα Κάμτσιο (Δάλλα) και συμπληρώθηκε το κωδωνοστάσιο με πρωτοβουλία και φροντίδα της Αικατερίνης Κοσύφη.
Στο ναό φτάνεις με αυτοκίνητο ακολουθώντας τον δρόμο για Βήσσανη, αλλά και με τα πόδια μέσα από το χωριό σε μια αρκετά απότομη πλαγιά, αλλά η θέα από ψηλά σε αποζημιώνει. Ο ναός λειτουργεί 2 φορές το χρόνο μία μετά το Πάσχα, της Ζωοδόχου Πηγής και μία στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα γεννήσεως της Θεοτόκου.