Τα φαγητά που προσφέρονται, στο Πωγώνι βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές. Οι πίτες όπως η κασιόπιτα (πίτα με τυρί αλεύρι και λάδι, η οποία παρασκευάζεται σε ειδική συσκευή που ονομάζεται “κερκέλο”), η κουρκουτόπιτα (πίτα από αλέυρι σιταριού ή καλαμποκιού), η τσουκνιδό-πιτα, η χορτόπιτα, η τυρόπιτα, η μπατσαριά (είδος πίτας με χόρτα), η κρεατόπιτα και η κοτόπιτα, ξεχωρίζουν λόγω των αγνών υλικών που χρησιμοποιούνται και τα οποία ενώνονται σε γευστικά σύνολα αρμονικά δεμένα μεταξύ τους. Όσοι αγαπούν το κρέας, έχουν έρθει σίγουρα στο σωστό μέρος αφού θα βρουν αγριογούρουνο, πρόβειο γιαχνί, γίδα βραστή, αρνί και κατσίκι γάστρας. Συνεχίζοντας την αναζήτηση παραδοσιακών γεύσεων στο Πωγώνι θα συναντήσουμε το “σιλιροτύ-ρι”, τοπικό είδος τυριού σπάνια το συναντάμε στην αγορά) καθώς και την κεφαλογραβιέρα, το κεφαλοτύρι, τη φέτα, τη μυζήθρα και το βούτυρο που παράγονται στα τοπικά τυροκομεία.
Από τα ποτά να αναφέρουμε το εξαιρετικής ποιότητας τοπικό τσίπουρο και το αγνό κρασί, και από τα προϊόντα της φύσης το μέλι. Πολλά είναι τα τοπικά γλυκίσματα που μπορούμε να γευτούμε όπως τα σουμπέκια («καρύδια με μουσταλευριά), τις δίπλες (παραδοσιακό γλυκό με φύλλο, καρύδια και σιρόπι), το “ταραπάσο” (γίνεται από αλεύρι και βούτυρο και σερβίρεται με ζάχαρη) και τη μουσταλευριά. Μην παραλείψετε να προμηθευτείτε τέλος, χειροποίητες χυλοπίτες και βεβαίως, τραχανά.
Το Πωγώνι υπόσχεται γευστικές απολαύσεις άξιες των προσδοκιών και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Ένα ταξίδι με εικόνες, χρώματα, μυρωδιές και γεύσεις…