Πρόκειται για πέτρινο γεφύρι που βρίσκεται στην περιοχή ΞΥΛΟΓΕΦΥΡΟ στην αρχή της χαράδρας, δίπλα στον παλιό Νερόμυλο. Αρχικά το γεφύρι ήταν ξύλινο και εξυπηρετούσε την συγκοινωνία Δολό – Πωγωνιανή. Σύμφωνα με διηγήσεις κατοίκων, από εκεί περνούσε τακτικά η Νονώ ή Νονούλω με το γαϊδουράκι της φορτωμένο με ξύλα για να τα πουλήσει στην Πωγωνιανή. Γριούλα πάμπτωχη που ζούσε μόνη της. Το γεφύρι αυτό ήταν κίνδυνος – θάνατος για τους διερχόμενους, ιδιαίτερα το χειμώνα που το ποτάμι ήταν ορμητικό. Ο καημός της Νονούλως ήταν να γίνει ένα γεφύρι στέρεο και να περνάει αυτή και όλοι οι χωριανοί με ασφάλεια. Έτσι πήρε την απόφαση να μαζέψει τα απαραίτητα χρήματα για την κατασκευή ενός γεφυριού, και τα κατάφερε το 1908.
Σημαντικες Ανακοινωσεις :
- Συνεδρίαση Δ.Σ. 9-2-26
- Ειδική συνεδρίαση Δ.Σ. 9-2-26
- Αποκριάτικος χορός από τον Π.Σ. Παρακαλάμου
- Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλοβρύσου κόβει βασιλόπιτα
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ (ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ)
- Δυναμική παρέμβαση του Δημάρχου Πωγωνίου για την ένταξη της παραμεθορίου στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης – Δέσμευση της Υπουργού για διορθώσεις
- Έκτακτη συνεδρίαση Δ.Ε. 05-02-26
- Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στους Νεγράδες
βρισκεστε εδω :Home »
